Reklame:

Trods kritik: BMW holder fast – folk skal betale for flere funktioner

BMW har på det seneste fået kritik for at sælge bl.a sædevarmen i deres biler på abonnement – alligevel holder tyskerne fast idéen.  

Køber du en ny BMW nu eller fremover, risikerer du at skulle betale ekstra. Altså for at bruge funktioner som bilen allerede har i sig. Rundt om i verden sælger BMW nemlig nogle funktioner på abonnement. I Danmark gælder det eksempelvis varme i rattet.

Og det har bilmærket tænkt sig at blive ved med. Og selvom den forretningsmodel de seneste uger har mødt kritik. Noget der opstod, efter det kom frem, at den sydkoreanske BMW-importør nu vil sælge sædevarme på abonnement, når en BMW købes ny fra fabrikken.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Siden kom det frem, at BMW gør det samme i England. Og det er da også en god forretning. BMW vurderer selv, at de vil kunne tjene op mod 5 milliarder euro om året inden 2030 på at sælge eksempelvis sædevarme på abonnement.

Så over for finansmediet Bloomberg holder mærket fast. Det giver, siger tyskerne, kunderne større fleksibilitet, at de kan til- og fravælge på den måde. Tyskerne afviser heller ikke, at flere funktioner i fremtiden vil blive sendt bag en betalingsmur. Det kunne være muligheden for flere hestekræfter.

Langt fra de eneste
Omvendt er BMW bestemt ikke ene om at forlange penge for funktioner, som biler fra fabrikken allerede er udstyret med. Stelliantis ser en meget pæn fortjeneste for sig i præcis samme idéen. Koncernen vurderer, at de kan hente 20 milliarder euro om året på at sælge funktioner på abonnement.

I den modsatte lejr står Ford. Tidligere på året gjorde amerikanernes topchef, Jim Farley, det klart, at i hvert fald betaling for sædevarme næppe er noget der finder vej ind i mærkets biler.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?