Reklame:

Toyota facelifter 40 år gammel model

Det er svært at tage livet af en succes – også den slags på fire hjul. Derfor får den nu snart 40 år gamle Land Cruiser ’70’ et facelift.

Toyota præsenterede ikke bare en ny Land Cruiser, da modellen fyldte 72 år 1. august i år. Japanerne benyttede samme lejlighed til at give den tæt på 40 år gamle J70-serie et facelift.

Produktionen begyndte i 1984, men bilen er altså så stor en succes for Toyota, at japanerne ikke har tænkt sig at sige farvel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Indrømmet, de store ændringer har ikke indfundet sig. I hvert fald ikke visuelt hvor det er blevet til en ny kølergrill, LED-forlygter og nyt rat i kabinen.

Motoren deler J70’eren med sin helt ny søster i Land Cruiser-serien. En 2,8-liters dieselmotor med 204 hestekræfter. Den helt nye bil kommer til Danmark, hvor den ifølge importøren vil leve op til den kommende emissionskrav Euro 7. Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Kriseramt bilmærke kommer alligevel ikke til Danmark

Toyota er langt fra at være alene om at have en tudsegammel model på programmet. Lada bygger eksempelvis stadig SUV’en Niva. Den kom første gang på markedet i 1977. Og er altså endnu ældre end den klassiske Land Cruiser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?