Reklame:

To personer er døde efter eksplosion i EU-støttet solcelle-bil

To forskere har mistet livet, efter at den bil – de kørte testkilometre i sidste fredag – eksploderede. 

To italienske forskere er døde, efter en solcelle-drevet hybridbil eksploderede under en testkørsel sidste fredag. Ulykken skete i nærheden af den italienske by Napoli.

Det skriver The Financial Times.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bilen, en ombygget Volkswagen Polo, blev udviklet som en del af et EU-finansieret projekt, hvis formål er at ombygge ældre biler med forbrændingsmotorer til solcelledrevet hybrider.

Årsagen til eksplosionen, der efterlod forskerne i kritisk tilstand, er fortsat ukendt. Den endte dog med at koste med at koste dem begge livet.

LÆS OGSÅ: For første gang nogensinde forbydes reklame for elbiler – “Toyota lyver om ladetiden”

62-årige Maria Vittoria Prati, der forskede ved Italiens Nationale Forskningsråd, døde efter komplikationer fra tredjegradsforbrændinger i mandags. Mens hendes kollega, den 25-årige Fulvio Filace, døde på et hospital natten til torsdag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Projektet med solcellebiler har siden 2017 fået over 1,8 millioner euro i støtte fra EU. Italiensk Life-Save, der står bag projektet, har efter den tragiske hændelse valgt at mørklægge sin hjemmeside.

På hjemmesiden fremgår nu kun en ganske kortfattet besked, der udtrykker sorg og medfølelse over for de to forskeres efterladte familier og venner.


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?