Reklame:

Tilbagekalder 250.000 biler – motoren kan eksplodere

Selvom det vurderes, at én procent af bilerne er ramt af problemet, er Honda alligevel tvunget til at tilbagekalde de mange biler.

Fredag i den forgangene uge fortalte Honda, at en kvart million biler, som mærket har bygget mellem 2015 og 2020, tilbagekaldes.

Det skyldes, siger japanerne, at man har opdaget en defekt, der kan forårsage seriøse skalder på motoren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tilbagekaldelsen gælder en række biler, som Honda i de fem år har udstyret med 3,5-liters V6-motor. Dermed er også en række Acura-modeller, som Hondaer med mest muligt udstyr i USA hedder, ramt.

Det skriver Honda i en erklæring til de amerikanske trafiksikkerhedsmyndigheder.

LÆS OGSÅ: Flertal går imod folk med elbiler: “De skal også betale”

Helt konkret mener Honda at have fundet en defekt i krumtapakslen. Biler, der er ramt af fejlen, har kørt rundt med den fra ny. Honda mener nemlig at fejlen er opstået, da motoren blev fremstillet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ejere af de ramte modeller er advaret, om at tegn på defekter kan være biler der pludselig går ud. Ligesom underlige motorlyde og motorer unden trækkraft kan være et advarselstegn.

Japanerne vurderer dog samtidig, at bare én procent af de biler, der nu tilbagekaldes, rent faktisk er ramt af problemet.

Honda er langt fra det eneste bilmærke som har tilbagekaldt biler i år. Volkswagen har netop fortalt 24.000 elbil-ejere, at deres biler skal en tur på værksted. Der kan ganske enkelt gå ild i soltaget, mener tyskerne. Læs mere om det her.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?