Tidligere Formel 1-kører: “De var et mareridt at køre for”

Jaime Alguersuari kører en Red Bull-racer i Hong Kong i 2011. Foto: Red Bull Content Pool

Da han satte sig i en Formel 1-bil, var han sportens hidtil yngste debutant. Men Jaime Alguersuari mindes ikke sin tid som Red Bull-juniorkører med glæde.


Jaime Alguersuari kørte 46 Formel 1-løb for Red Bulls juniorhold Toro Rosso. Men det blev et pointløst partnerskab, og spanieren fik sparket før 2012-sæsonen. Det er nu heller ikke fordi Alguersuari selv ser tilbage på Red Bull-tiden med meget glæde.

– Jeg siger jer, når jeg sover har jeg stadig meget mærkelige drømme om den tid, fortæller han til spanske El Confidencial.

Og særlig én meget kedelig egenskab ved Red Bulls tekniske rådgiver Helmut Marko går stadig spanieren på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Jeg har det stadig skidt med, at jeg aldrig fik forløst mit potentiale, og at Helmut Marko altid var vred. Han talte til os, som om vi var børn.

Måtte gå til psykolog
På den anden side havde Jaime Alguersuari ikke ligefrem nogen flyvende start i motorsportens kongeklassen. Efter debuten i Ungarn udgik han i fem ud af de næste seks løb, og han gennemførte aldrig et Formel 1-løb bedre placeret end en 14. plads.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Til sidst løb Red Bull tør for tålmodighed med både Alguersuari og holdkammeraten Sebastian Buemi. De to blev begge erstattet forud for 2012-sæsonen. Dengang af en ung Daniel Ricciardo og Jean-Eric Vergne.

Alguersuari er dog ikke i tvivl, om hvad Toro Rosso/Red Bull-dagene har efterladt ham med. Nemlig traumatiske oplevelser som han efterfølgende måtte tale med en psykolog for at få bearbejdet.

– Jeg er sikker på, at Buemi og mange andre (af Red Bulls junior-kørere, red.) oplevede det samme. Jeg har i hvert fald ikke kunnet glemme det.

Alguersuari, der i dag helt har skiftet spor og lever som DJ, er dog heller ikke i tvivl, om at Red Bull lærte ham noget meget vigtigt. Nemlig at arbejde ‘fucking hårdt’.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk