Reklame:

Tesla ydmyger Volvo i ny test

Svenskerne taber helt grundlæggende til det amerikanske mærke i en ny test.

Tesla har godt nok indrømmet, at mærket endnu har bygget særligt mange eksemplarer af lastbilen “Semi”.

Men dem, der findes, klarer sig langt bedre end konkurrenterne fra Nikola, BYD, Freightliner og Volvo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Faktisk kan den helt elektriske Tesla Semi tilbagelægge flere kilometer på en dag end nogen anden elektrisk lastbil på markedet.

Det siger repræsentanter fra Pepsi, som i øjeblikket tester nogle af lastbilerne fra Tesla. Det er bl.a. lykkedes en Pepsi-chauffører at køre 1.731 kilometer på en dag i en Tesla Semi.

LÆS OGSÅ: Uffes Citroën dumpede til syn på grund af askebægret

Tre stop undervejs for at skifte batteripakke var dog nødvendig. Til gengæld bestod trak lastbilen 31 ton, hvis man regner den, hængeren og selve lasten af cola med.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Da vi fik kiggede på tallene fra turen, var vi pænt tilfreds med resultatet, siger chefen for Pepsis flådestyring Amanda DeVoce.

På den anden side indgår Teslaens kilometre i et helt datasæt som North American Council for Freight Efficiency har set på.

Her er der data fra 8 dages kørsel med forskellige lastbiler. Og her havde Tesla-lastbilen færre stop end både Nikola og Freightliners eCascadias havde i løbet af en dag.

Reklameblok:


Tesla er der også bag ud i produktionen. Både Volvo Trucks, der er delvist ejet af kinesiske Geely som også bygger Volvo personbiler, og Freightliner bygger allerede flere elektriske lastbiler, end amerikanerne gør.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?