Staten betaler brogæld på 1,1 milliard: Så skal Storebælt også være gratis!


Groft sagt er det lige blevet gratis at køre mellem Nordsjælland og halvøen Hornsherred. Statskassen har nemlig betalt gælden i Kronprinsse Marys Bro.

Når staten kan betale en gæld 1,1 milliarder kroner i Kronprinsse Marys Bro, og man i forvejen skød 650 millioner af offentlige kroner i projektet fra start, så kan Storebæltsforbindelsen også gøres gratis.

Det mener en række Facebook-brugere, som har givet deres mening til kende i en artikel fra sn.dk. Artiklen handler netop om, at Kronprinsse Marys Bro er gjort gratis, efter at staten betalte gælden på de 1,1 milliarder.

Siden indvielsen for to år siden har det ellers kostet 14 kr. for en personbil og 41 kr. for en lastbil at kryds broforbindelsen. Men fra årsskiftet er det altså gjort gratis.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det er resultatet af den politiske aftale, der ligger bag Infrastrukturplan 2035, som regeringen fik flertal for sidste år.

Storebæltsbroen får dog ikke meget hjælp af staten.

Her er der stadig en milliardgæld, som skal betales af. Blandt andet fordi staten trækker penge ud af broen. Senest trak staten 1,4 milliarder kroner i udbytte ud af Storebælt. Og faktisk blev det så sent som i december 2021 dyrere at tage turen mellem Sjælland og Fyn.

Artiklen fortsætter efter videoen:

Det ændrer dog ikke på selve broens tilbagebetalingsplan. Broen er – stadig og helt efter planen – betalt tilbage i 2032. Altså først om ti år. Sund & Bælt, der driver Storebæltsforbindelsen, oplyste sidste år, at der gæld for godt 18,4 milliarder i broen.

Alligevel mener en række danskere altså, at de har betalt mere end rigeligt til broforbindelsen.

– Det er nu eneste indenrigs bro, der giver økonomisk skel mellem familie og venner og udgifter til og for erhverv og arbejdskraft, skriver en Jan Ø i kommentarsporet.

Men hvad mener du? Del din holdning med os kommentarsporet til denne artikel.

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk