Nu bliver det dyrere at køre over Storebælt

Foto: Sund & Bælt

Hvis du ikke bruger automatisk betaling, når du krydser Storebæltsbroen, bliver det dyrere at tage turen over.

Du har forhåbentlig allerede lagt mærke til det. Der er nemlig vejbaner ved Storebælts betalinganlæg, som tillader automatisk betaling. Enten via bilens nummerplade eller Brobizz.

Bevars, du kan stadig betale med kort eller kontanter. Men så bliver det dyrere. Helt konkret stiger prisen i kort- og kontant-banerne til 250 kr. Betaler du derimod med en Brobizz eller ved at lade bilens nummerplade registere, kan du slippe med 194 kr.

Det skriver Sund & Bælt, som driver Storebæltsbroen, i en pressemeddelelse.I år har det kostet 245 kr. at køre en personbil, som ikke er knyttet til automatisk betaling, over Storebælt. Derved sparer man mindst 55 kr. ved at knytte automatisk betaling til bilen, hvis turen går over Storebælt fra årsskiftet. Og det gør den nok.

Det er Transport- og Boligministeriet, som hvert år sammensætter priser og rabat-ordninger på broforbindelsen.

Reklame-video:

Sund & Bælt oplyser, at der ved udgangen af i år er gæld for 18,4 milliarder i Storebæltsforbindelsen. Men det ændrer ikke på tilbagebetalingstiden på 34 år. Dermed vil broen være betalt af i 2032. Også selvom staten sidste år trak 1,4 milliarder kroner ud i udbytte fra Storebælt.

Da broforbindelsen åbnede i 1998, kostede en tur over i personbil 210 kroner. Det svarer til 320 nutids-kroner.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk