Sam byggede Englands vildeste Golf – den har 750 hk


Hvis du skal have en vild VW Golf, skal du spørge manden bag denne Golf R til råds. For han byggede Englands vildeste af slagsen.

Mange hot hatch-entusiaster husker, at den femte generation af VW Golf R kom frem. Den havde og har 250 hestekræfter og 320 Nm fra en sekscylindret motor ab fabrik. Men spol to generationer frem, og den syvende generation gik downsizing vejen. Ligesom så meget andet disse dage.

Den fire-cylindrede turbobenziner yder fra fabrikken 300 hestekræfter. Og den er noget mere nøjsom med de dyre oktandråber end sine forgængere. Godt for brændstoføkonomien, knap så sjov at tune på.

Men.. For det kan faktiks godt lade sig gøre. Og det bevidste Sam sidste sommer, hvor han viste sin vanvittige Golf 7 R frem på Youtube. Faktisk, fortæller han, er motoren forblevet uåbnet. Til gengæld er så godt som alt unden om den ændret, så den to-liters turbosag (fra en faceliftet Golf R) yder voldsomme 750 hestekræfter ved 2,9 bars tryk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Moment er der 950 newtonmeter af og derfor, siger Sam, var det nødvendigt at forstærke DSG-gearet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk