Annonce:

Salget styrtdykker – tankstationer fjerner særlig benzin

Ethanolbrændstoffet E85 er ved at uddø. I hvert fald i Sverige, hvor flere tankstationer allerede har fjernet brændstoffet og erstattet det med HVO100-diesel.

Besøg vores annoncør:

Vedvarende brændstoffer forsvinder ikke. Men nu ser det ud til, at E85-benzinen erstattes med et andet, nemlig HVO 100-diesel.

I hvert fald i Sverige. En lov fra 2005 betyder nemlig, at tankstationerne som minimum skal have en type brændstof fra en vedvarende kilde i pumperne.

Men efterspørgslen på E85-benzinen er styrtdykket. I 2013 blev der solgt 170 millioner liter etanol i landet; sidste år var det tal nede på 20 millioner liter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det bekræfter Circle K i Sverige over for Carup.

LÆS OGSÅ: 7 ud af 10 elbil-ejere brokker sig over det samme i Danmark

Flere andre energiselskaber fortæller den samme historie, og E85 er allerede forsvundet flere steder. Lige nu er der langt mere økonomi i syntetisk diesel lavet på eksempelvis animalsk fedt. Det såkaldte HVO 100-diesel. Alene i Sverige købte bilisterne 200 millioner liter sidste år.

Energiselskaberne tror dog ikke, at E85 forsvinder helt. Men efterspørgslen bliver nok ikke den samme som før. Bl.a. fordi forbruget ved at hælde ethanol i tanken som tommelfingerregel er 1,3 gange højere end almindelig benzin.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I et land som Brasilien er etanol dog stadig et kæmpe hit. Her er brændstoffet lavet på sukkerrør, og det fungerer for flere bilmærker, bl.a. Volkswagen og Toyota. Faktisk er brasilianerne helt ligeglade med elbiler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler