Særlig regel truer Kevin Magnussens Le Mans-deltagelse


Han står egentlig på startlisten til 2022-udgaven af verdens hårdeste 24-timers løb. Men nu er det ikke sikkert, at Kevin Magnussen kommer til Frankrig.

Inden for bare nogle få dage skal Peugeot beslutte sig. Skal man stille til start i verdens hårdeste 24-timers løb på Le Mans-banen i Frankrig i år. Eller skal man ikke. Og det kan få betydning for danske Kevin Magnussens deltagelse. I år står han nemlig opført som Peugeot-fabrikskører.

Men en særligt én paragraf i Le Mans-reglementet kan betyde, at Peugeot trækker stikket, før det hele er begyndt. Når først en Le Mans-bil er tilmeldt løbet, bliver den nemlig ‘låst’ i en periode på fem år. Fabrikker og deltagende hold må altså ikke ændre på bilen i den periode.

Kevins Magnussens formentlig kommende firmabil er fra Peugeot

Og det er ikke sikkert, at Peugeot vil være med på den præmis. I hvert fald ikke lige nu.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det vil blive en svær beslutning, fordi vi ønsker alle at køre race så hurtigt som muligt, siger chefen for Stellantis Motorsport, Jean-Marc Finot.

Peugeot risikerer da også, at andre bilproducenter holde sig i venteposition. Kun for at lurer det franske mærke af i den nye hypercar-klasse.

Ifølge Autosport skal Peugeot – og det øvrige Le Mans-felt – senest 22. februar svarer på, om de stiller til start i år eller ej. Stiller Peugeot op til Le Mans i år, skal de kæmpe om sejren med Toyota, Alpine og det private, amerikanske team Glickenhaus Racing.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk