Reklame:

Rødt flertal retter nyt forbud mod bilister – “Det skal være helt slut”

Et flertal bestående af Enhedslisten, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF har besluttet at forbyde gratis parkering på Frederiksberg. 

Borgere med bopæl i Frederiksberg kommune skal til lommerne. I hvert fald hvis de har bil og vil parkere i nærheden af deres hjem.

Et snævert flertal i kommunalbestyrelsen bestående af Enhedslisten, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF har nemlig at forbyde gratis parkering i den københavnske enklave-kommune.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det fremgår af et referat fra kommunalbestyrelsens møde 28. august i år. Her nedstemte samme flertal i øvrigt et forslag fra Venstre, som ville sende beslutningen ud i en såkaldt borgerhøring først.

Fremover skal det koste 5 kr. pr. time i de første fire timer at parkere på Frederiksberg. Desuden stiger en dagsbillet  fra 90 til 110 kr. Mens en ugebillet stiger med 100 kr. fra 450 til 550 kr.

LÆS OGSÅ: Politiet kontrollerede bilentusiaster hele weekenden – “Flere mister kørekortet, får klip, synsindkaldelser og kørselsforbud”

Forslaget vil, siger de røde partier, lette de gener, som borgerne på Frederiksberg oplever, ved at der er kommet flere biler til.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Med de nye regler håber kommunens politikere at kunne jage de bilister væk, som indtil nu ellers har benyttet sig at kommunens regel om to timers gratis parkering.

Kommunen vil altså af med de private bilister. Mens man omvendt vil forsøge at finde plads til håndværkere, ligesom man vil øge den tid, bilister må parkere i kommunens handelsgader, fra en halv til en hel time.

Med de nye regler forventer Frederiksberg at kunne tjene yderligere 15 til 25 millioner kr. på bilisterne.  Ændringen træder i kraft 1. oktober.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?