Renault-samarbejde all-in på brintteknologi: 500 km rækkevidde på tre minutter

Renault Group og Plug Power danner virksomheden HYVIA

Renault Group og Plug Power danner virksomheden HYVIA, der skal udbrede brintbiler og infrastruktur i Europa. Første LCV med brintteknologi ruller ud af fabrikken i år

HYVIA, det lyder noget kryptisk, men er en sammenstilling af HY for hydrogen og VIA, der er det latinske navn for vej. Virksomheden er ejet ligeligt af Renault og Plug Power, og har som mål at udbrede brintteknologi i hele Europa.

Især på LCV og andre kommercielle køretøjer er der brug for længere rækkevidde og kortere opladningstid, end man kan opnå med den nuværende elbils teknologi. Brintbrændselscelle teknologien er med andre ord den optimale energi løsning til de kommercielle køretøjer.


HYVIAs aktiviteter vil centrere sig om eksisterende Renault faciliteter i Frankrig. Hovedkontoret og R&D delen vil blive placeret i Villiers-Saint-Frédéric, der blandt andet rummer udviklingsafdelingen for Renault LCV. Dette for at opnå optimal synergi. Produktion og logistik vil blive placeret på Flins fabrikken, der som del af Re-Factory strategien vil begynde at samle brændselsceller og opladestationer. De første biler, der får gavn af den nye brintteknologi vil være Renault Master, der produceres på fabrikken i Batilly.

Den integrerede brintteknologi fra HYVIA spiller sammen med Renaults E-TECH teknologi og sammen kan det øge rækkevidden til 500 km, og sikre genopladningstid på blot tre minutter.

Renault Group og Plug Power danner virksomheden HYVIA

De første Renault Master med brændselscelle teknologi fra HYVIA vil komme på markedet i år og vil blive fulgt op af udrulning af ladestationer.

”Som pionerer og europæisk leder indenfor LCV, er det Renault Groups mål i 2030 have det grønneste energimix på markedet med skabelsen af HYVIA. Dette joint venture integrerer det komplette brint-økosystem på en helt unik måde. Fra det enkelte køretøj til infrastruktur og turn key løsninger for kunderne. Udviklingen af denne banebrydende teknologi vil styrke os industrielt, og være med til at skabe flere indtægtsgivende aktiviteter i Frankrig i dette lovende segment” udtaler CEO Renault Group Luca de Meo.

”Med over 40.000 brændselscelle systemer allerede installeret og med 110 lade stationer, er Plug Power leder indenfor grønne brintløsninger gennem elektrolyse. Og med HYVIA bringer vi brintmobilitet til Frankrig og til Europa”, siger Andrew Marsh, CEO Plug Power.Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk