Red Bull-chef vil have V10-motoren tilbage i Formel 1

Foto: Red Bull Content Pool

Når Sebastian Vettel kan køre en 30 år gammel Williams-racer på CO2-neutralt benzin, mener hans tidligere teamchef, at Formel 1 bør genovervej V8- og V10-motorerne.

Da Formel 1-feltet for et par uger siden kørte ræs på Silverstonen-banen i England, havde Sebastian Vettel. Den firedobbelte verdensmester blev 35 år. Og selvom tyskeren med en niende plads holdt sig i pointene, var det nok ikke det, publikum talte mest om.

I stedet trak Vettels fejring af sig selv overskrifter, da han kørte rundt i Nigel Mansells mesterskabs-Williams fra 1992. En bil Vettel købte i 2020.

Og motoren i raceren – en 3,5-liters V10’er kan – viser det sig – uden problemer køre på CO2-neutralt benzin. Noget der nu får Vettels tidligere Red Bull-chef, Christian Horner, til at bede FIA og Formel 1 om at genoverveje brugen af V10 og V8-motorer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Formel 1 skiftede i 2014 reglement, så cylindreantallet skrumpede fra otte til seks med turbo. Men Christian Horner ikke i tvivl. Der skal ske noget andet.

– Vi er nødt til at gå tilbage til dem (V8 og V10-motorerne, red.). Lyden af de motorer får virkelig hårene til at rejse sig. Lyden af en Formel 1-bil er en del af sportens DNA. En del af sportens tiltrækningskraft der ikke bør ignoreres.  Når du går til Rolling Stones-koncert, spiller de jo også stadig høj musik, siger teamchefen.

Ses vi til Auto Show?


 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk