Reklame:

Politiet lægger kortene på bordet – “Her holder fotovognene”

Strategien er ny for politiet – men håbet er det sammen. Nemlig at bilisterne sætter farten ned. 

Modsat eksempelvis i England, hvor fotovognene er tydeligt markeret og stikker tydeligt ud i trafikbilledet, er dansk politis fotovogne godt camoufleret.

Som helt almindelige Volkswagens Transporter eller Ford Transit Custom står i siden af forskellige veje. Eller måske endda helt skjult i diverse indkørsler så kun selve blitzen og kameraet stikker ud.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men som led i en ny strategi forsøger Nordsjællands Politi sig nu med en helt atypisk form for åbenhed.

Hver søndag siden nytår har politikredsen åbent fortalt, om hvor man får kørt nogle af kredsens fotovogne ud. Ikke alle men nogle.

LÆS OGSÅ: Kontroversiel værkstedskæde har igen million-underskud

Håbet er, som politiet allerede har været inde på, at bilisterne sætter farten ned. Af samme grund oplyser Nordsjællands Politi på Facebook, at bilisterne i denne uge (uge 28) kan finde fotovogne på følgende strækninger:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

• Hornbækvej, Tikøb
• Tinkerup Strandvej, Gilleleje
• Smidstrup Strandvej, Smidstrup
• Ny Strandvej, Espergærde
• Rågeleje Strandvej, Rågeleje

Det er dog ikke alle politikredse der kører med samme princip herhjemme. Faktisk er de nordsjællandske betjente de eneste.

Politiets taktik med lasermålinger og fotovogne har for nylig kostet en ‘ellers fornuftig mekanikerlærling’ en tur i retten og en kæmp egæld. Endda til hans egen mor. Læs mere om det her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?