Reklame:

Nyt forslag: “Bilister, der kører for stærkt, skal tvinges til at køre med fartbegrænser”

– Hvis du gentagne gange kører for stærkt gennem vores by, vil vi tvinge dig ned i fart, lyder advarslen fra New Yorks senator Andrew Gounardes.

Det er ikke kun i Danmark, at politikere med love og paragraffer om vanvidskørsel vil tvinge folk til at køre langsommere.

Det vil de også i New York City, hvor byens senator, Andrew Gounardes, nu kommer med et kontroversielt forslag.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver lokalmediet AMNY.

I byen vil politikerne tvinge folk, der flere gange tages i at køre for stærkt, ned i hastighed. Helt konkret skal bilister, der får 6 eller flere fartbøder på et år – tvinges til at køre rundt med en enhed, der begrænser hastigheden i deres biler.

LÆS OGSÅ: Arrangør advarer – gaderæs er i fare for at blive aflyst

Det samme skal bilisterne tvinges til, hvis de inden for en periode på 18 måneder får samlet 11 strafpoint (noget lignende klip-ordningen herhjemme, red.) på deres kørekort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Enheden i bilisterne biler skal sørge for, at de ikke kan køre mere end 8 km/t over den tilladte fartgrænse i byerne. Løsningen er inspireret af den ordning, som staten New York allerede tvinger dømte spritbilister ind under.

De dømte spritbilister skal blæse i et alkometer, og kun hvis det viser absolut 0 i promille, vil bilen starte.

Politikerne i New York har allerede fået en lignende lov om hastighed i nye biler igennem. Fra 2024 skal alle nye biler, der indregistreres i staten, været udstyret med en fartbegrænser, der gør bilister opmærksomme, når de kører for stærkt.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?