Reklame:

Nye tal afslører trist nyt for Kevin Magnussen og Formel 1

Mens Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet kæmpede sig gennem hedebølgen i Qatar, er der omvendt trist nyt set ude fra. 

Max Verstappen er bare bedre end hele det øvrige Formel 1-felt. I weekenden sikrede den unge hollænder sig sit tredje verdensmestersskab i karrieren.

Men skal man tro de seneste tal i en ny rapport fra det engelske analysebureau Buzzradar er det skidt nyt for sporten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er ikke så meget det, at lige nøjagtigt Max Verstappen kører fra sejr til sejr. Men mere det at én mand kører fra alle de andre.

Det gentager nemlig et mønster, som Mercedes trak efter sig, da holdet med Lewis Hamilton i spidsen satte sig tungt på VM-titlerne i begyndelsen af hybrid-æraen.

LÆS OGSÅ: Her står Peugeot 406’eren fra “Taxi” – “Folk kan køre en tur i den”

– Data viser, at hvis en kører og et team bliver ved med at dominere F1, vil det miste meget af det nye publikum, som blev vundet i Liberty-æraen, lyder det i rapporten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge Buzzradar taber Formel 1-fans interessen for sporten, fordi det er blevet for nemt at forudsige vinderen fra løb til løb.

Tidligere har Formel 1-fans især interesseret sig for de tekniske aspekter i sporten. Men nu er der kommet flere til, som primært interesser sig for at dyrke kørerne og stemningen omkring holdene.

Omvendt har Formel 1-organisationens ejer Liberty Media allerede slået igen mod rapporten fra det engelske analysebureau.

Reklameblok:


Liberty Media siger selv, at Formel 1’s tilstedeværelse og følgerskare på de sociale medier er vokset med 800 procent mere, end Buzzradar antyder.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?