Reklame:

Ny undersøgelse slår fast: “Elbiler dør hurtigere i varmt vejr”

En ny undersøgelse slår fast, at elbiler kæmper i varmt vejr. Høje plusgrader tager ganske enkelt livet af batteripakken hurtigere.

Det er ingen hemmelighed, at elbilers batterier ikke trives i rigtig varmt vejr. Nu har en undersøgelse fra USA imidlertid afdækket, hvordan varmt vejr påvirker elbiler.

Og det er ikke rart læsning. I hvert fald ikke for de elbil-ejere, der går op i at holde bedst muligt på bilens rækkevidde.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det har amerikanske Recurrent fundet ud af ved at tage udgangspunkt i en Tesla Model Y fra 2020. Her sammenligner man med, hvor meget rækkevidde den brugte Model Y har under koldere kontra varmere himmelstrøg.

Scoren, der går på batteriets kapacitet, inddeles i tal fra 0 til 100, hvor hundrede betyder, at batteriet har hele sin oprindelige ladekapacitet.

LÆS OGSÅ: På søndag rammer ny lov Karina og 75.000 andre bilister – “Jeg bliver væk”

Amerikanerne er kommet frem til, at tre år gamle Model Y’er i koldere klimaer kan holde 95 procent af sin kapacitet. Mens det i snit kun er 92 procent på stedet med høje temperaturer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Amerikanerne skriver videre, at batterier generelt begynder at forfalde hurtigere, når temperaturen er omkring 30 plusgrader.

Et godt råd, siger undersøgelsen, hvis elbil-ejere ikke kan finde skygge og skal parkere uden for, er at parkere med et ‘halvt fyldt’ batteri.

Desuden påpeger undersøgelsen kan det forlænge batteriets levetid, hvis elbilen er udstyret med termisk styring. Altså mulighed for at regulere varme. Og skal elbil-ejere gøre det rigtig godt, skal de undgå at lade batteriet helt op hvergang.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?