Reklame:

Nu igen: Tesla rammer politibil – bilist blev advaret 150 gange

De seks betjente, der kom til skade i forbindelse med ulykken, vil nu sagsøge Tesla.

Endnu en grufuld trafikulykken med et Tesla på autopilot har ramt USA. Seks betjente er kommet til skade, efter at en Tesla Model X, der kørte på autopilot, ramte dem.

Men meget tyder på, at Tesla ikke kan tage hele skylden. Bilens data før ulykken viser nemlig, at Teslaens sikkerhedssystemer udsendte advarsler hele 150 gange i løbet af 45 minutter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Muligvis på grund af chaufførens opførsel bag rattet. I politiets rapporter efter ulykken står der, at manden bag rattet i Teslaen ‘var påvirket’. Men af hvad er ikke offentliggjort.

Den samme data fra bilen viser også, at Tesalens systemer ‘ser’ politibilen foran 2,5 sekunder før katastrofen. Langt fra tid nok.

LÆS OGSÅ: Christoffer vil forbyde lovligt racerløb – “Vi kan ikke byde folk det helvede”

Men tid nok til at Teslaen selv slår bremsen til. Ulykken kostede seks betjente skader. De vil nu alle sagsøge Tesla, selvom om meget tyder på, at skylden ligger hos bilisten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Spørgsmålet er så, hvad retssystemet kommer frem til. Mindst én gang tidligere er Tesla blev pure frikendt i en lignende sag.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?