Nu åbner Tesla sit ladenetværk for andre elbiler

Teslas netværk af superchargere skal være tilgængeligt for elbiler fra andre mærker - i dag åbnede mærket ladestanderne i Holland.
Foto: Tesla

Teslas netværk af superchargere skal være tilgængeligt for elbiler fra andre mærker – i dag tog man første skridt og åbnede ladestanderne i Holland.

Tesla vil lade andre bilfabrikanters modeller suge strøm fra deres netværk af såkaldte superchargere. Også i Europa. Det første, lille skridt er derfor blevet taget i Holland, hvor det amerikanske har åbnet i alt 10 ladestandere for alle elbilsejere.

– I dag lancerer vi vores ikke-Tesla Supercharger-pilotprojekt på 10 Supercharger-lokationer i Holland. Adgang til et omfattende, bekvemt og pålideligt opladningsnetværk er afgørende for skiftet til elbiler. Det er derfor, at vi, siden vi åbnede vores første Superchargers i 2012, har været forpligtet til en hurtig udvidelse af netværket. I dag har vi mere end 25.000 Superchargere på verdensplan, skriver Tesla i en pressemddelse.

Elbilsejere, som ønsker at benytte sig af superchargerne, skal dog stadig oprette sig som brugere i Teslas system. Det vil med andre ord sige, at de skal oprette en konto i Teslas app for at bruge netværket af ladestandere.Der er lidt at spare
Noget andet er, at ikk-tesla-ejere skal betale mere for strømmen i laderne, end Tesla ejere skal. Det, siger Tesla, skal dække de ekstra omkostninger, som mærket har ved at tilpasse ladestanderne til andre end deres egne biler.

Som ikke-tesla-ejer kan man dog slippe lidt billigere, hvis man opretter et abonnement. Ifølge Inputmag har Tesla 12 ladestationer i Danmark. Ingen af dem kan dog benyttes af andre end Tesla-ejere. Hvornår og om det sker, er endnu uvist.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk