Reklame:

Mercedes opnår blæret tilladelse – bare ikke i Danmark

Tilladelsen er sådan set allerede på plads – og flere Mercedes-modeller kan det allerede. Men indtil videre foregår det hele i en p-kælder i Stuttgart. 

Ejere af Mercedes-Benz E-Klasse og den rene elbil EQE vil være i stand til at bede deres biler om at parkere selv. Og ikke bare mens ejerne sidder bag rattet og hjælper til med pedalerne.

Det er nemlig lykkedes Mercedes at få de tyske myndigheder til at godkende mærkets bud på ‘selvkørende parkering’ på det såkaldte niveau 4.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Mercedes kalder funktionen Intelligent Park Pilot, IPP. Og selvom den er ret blæret, fungerer den lige nu kun på udvalgte parkeringspladser udstyret med særlige Bosch-sensorer.

Her kan ejerne til gengæld bede bilerne parkere via deres telefoner. Hvis altså lige parkeringspladsen er reserveret på forhånd. Hvilket lyder lidt bøvlet.

LÆS OGSÅ: 16-årig stoppet på ‘raket af en knallert’ – nu må politiet forhindre ham i at tage kørekort

Uden en forhåndsreserveret parkeringsplads fungerer IPP faktisk slet ikke. Men er der en reserveret parkeringsplads, vil føreren – og eventuelle passagerer – kunne forlade Mercedesen, som herfra vil klare resten selv.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Ejerne vil også kunne ‘kalde’ på deres biler i samme app. Man behøver altså ikke gå hen til bilen. Den kommer kørende af sig selv.

Lige så besværligt som IPP lyder, lige så tillokkende skal funktionen nok være for Mercedes-ejerne der ikke orker besværet med at parkere selv. Og da slet ikke i p-kældre hvor der ofte er klem på.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?