Mercedes afslører ny C43 AMG – får 402 hestekræfter


Den mister godt nok to cylindre og 1.000 kubik. Men… C43 har aldrig været mere potent.

Vi kan lige så godt vende os til det. V8’eren i Mercedes’ modelprogram er snart fortid. Det samme er V6’eren. Først skridt på den vej er allerede tager. Mercedes har netop afsløret den faceliftede C43 AMG, og selvom den bliver den mest potente C43 til dato, så kører den “bare” på fire cylindre.

Samme motor som den “større” C63 får, når Mercedes engang er klar med den. Helt konkret har vi fat i en to-liters hybridbenziner. Den kalder mærket fra Stuttgart for M139l. I C43 AMG får den 402 hestekræfter og 500 Nm.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kræfterne går igennem ni-trins automatgearkasse og ud i et firehjulstræk. Der intet ude om en eventuel S-model med baghjulstræk. Men Mercedes siger, at den nye C43 AMG med sit firehjulstræk går fra 0 til 100 km/t på 4,6 sekunder. Tophastigheden er på tysk gentleman-manér begrænset til 250 km/t. Men det vil fabrikken hæve til 265 km/t. Altså mod betaling.

18″ fælge er standardmonteringen. 19″ og 20″ er ekstraudstyr. Hvor meget det skal koste, har Mercedes ikke sagt noget om. Faktisk har tyskerne ikke sagt noget om priser endnu. Men vi forventer at høre mere til det, når vi kommer tættere på lanceringen i løbet af året.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk