Lastbilchauffør knaldet med absurd høj promille

Arkivfoto: presse-fotos.dk

En ukrainsk lastbilschauffør er blevet dømt for at køre rundt på de danske veje med en absurd høj promille

Hvordan han overhovedet har kunnet set vejen er et mindre mysterium. Men faktum er, at en 38-årig ukrainsk lastbilchauffør lørdag 10. januar blev stoppet i nærheden af Hobro.

Her var han på vej langs E45. Og det med en gigantisk promille på hele 2,90. Noget han nu er dømt. Det skriver Nordjyske.

Ifølge sundhed.dk er der ved en promille på 3, som chaufføren altså var umådeligt tæt på, risiko for at dø.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men han kørte nu altså lastbil. Det har den 38-årige da også erkendt at have gjort. Politiet kom på sporet af manden, fordi flere bilister ringede og advarede ‘om en slingerende’ lastbil.

Under normale omstændigheder vil en promille, som den lastbilchaufføren kørte rundt med, betyde en beslaglæggelse for vanvidskørsel (promille skal blot være over 2, red.) Men den litauiske indregistrerede lastbil, som chaufføren sad bag rattet af, er leaset, før de skærpede regler om vanvidskørsel trådte i kraft.

Derfor kan lastbilen ikke konfiskeres. Den 38-årige derimod? Han skal nu 20 dage i fængsel, og efterfølgende skal han forlade Danmark. Han har desuden fået et indrejseforbud, så han må ikke vende tilbage de næste seks år.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk