Reklame:

Kommune “beskytter” bilister – vil ikke oplyse cyklister om hemmelig parkeringsregel

Det er egentlig en mulighed og det endda helt uden at bryde loven. Cyklisterne må bare helst ikke vide det, synes Københavns kommune.

Cyklister er træls. I hvert fald hvis man dykker ned i en nylig undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for forsikringsselskabet Gjensidige.

Men cyklisterne må faktisk opføre sig til endnu større irritation for den øvrige trafik. Ifølge færdselsloven må cyklister nemlig gerne parkere på de samme parkeringspladser som bilister bruger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver TV2 Kosmopol, at Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i et svar til oplyser til SF’s Astrid Aller.

Der er bare ikke nogen, Københavns kommune er alt for meget for at tale højt om. Og da slet ikke skilte med.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her lader bilmærker tusindvis af nye elbiler ruste væk

I svaret til SF’eren skriver Teknik- og Miljøforvaltningen, at det kan have ‘utilsigtede konsekvenser’ at oplyse cyklister, om at de også må parkere på bilernes p-pladser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Bl.a. vil politiet ikke have mulighed for at håndhæve p-regler, siger forvaltningen, da det kan være svært at finde ud af hvem der ejer en cykel.

Den øverste chef i for Teknik- og Miljøforvaltningen, Enhedslistens Line Barfod, ser dog gerne, at cyklisterne bliver oplyst om deres ret. Og at det bliver mere besværligt at køre bil i København.

Line Barfod vil desuden gøre sit for at forbyde et ellers lovligt racerløb i byen. Et racerløb hun godt forstår, folk hader. Læs mere om den sag her.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?