Bilist uden kørekort – “jeg er for fattig til at tage en taxa”


42-årig Dean Crawford har ikke noget kørekort. Det fik han frakendt sidste år, fordi han kørte alt for stærkt i sin BMW. Alligevel nægter Crawford at sælge bilen, fordi han ikke har råd ’til at tage en taxa’.

I november sidste år kørte den britiske bilist Dean Crawford for stærkt i sin BMW M135i xDrive. Faktisk kørte han så stærkt, at en dommer mener, at den 42-årige mand nu må undvære kørekortet. Alligevel holder Crawford stædigt fast i, at han har brug for bilen.

Dean Crawford siger, at han er nødt til at beholde BMW’en, fordi han ellers ikke vil have råd til at komme frem og tilbage mellem eksempelvis fitnesscenteret eller når han skal besøge sin datter eller forældre. Det skriver LadBible.

I retten påpegede anklageren da også, at Dean Crawford stadig ejer BMW’en.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Penge fra den (bilen, red.) kunne betale ret mange taxaregningen, og du vil kunne købe en cykel. Det er ofte den pris, folk skal betale, når de mister kørekortet, lød det i retten.

Fitnesscenter ligger ‘midt ude i ingenting’
Her valgte Crawford, der tidligere har ejet både Audi RS og Mercedes-AMG-modeller, at forklare sig med et knivoverfald. I 2014 blev han stukket i rygsøjlen, hvilket lammede ham i et år. Ifølge ham selv kom han sig, men han lider stadig under ikke at kunne gå ret langt. Ligesom fitnesstræning er nødvendigt for ham. Både fysisk og mentalt.

Adspurgt om hvorfor han ikke bare sælger bilen, forklarede Crawford sig med, at kørselsforbuddet kun gælder i seks måneder. ‘Og efter det vil jeg jo så ikke have nogen bil’, sagde han i retten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I stedet mener Crawford, at han er nødt til at have bilen til rådighed, fordi han ikke arbejder. Han har således kun det, han kan få på en understøttelse. Han forklarede sig videre med, at fitnesscenteret, han træner i, ligger midt ude i ingenting.

Ikke råd til en taxa
Og skal han undvære BMW’en, vil det betyde, at han både skal bus, taxa og tog. Noget han ikke vil have råd til med sin understøttelse.

Dommeren gav dog ikke meget for Dean Crawfords forklaringen. Den 42-årige skal således betale 256 pund i bøde. Det svarer cirka til 2.300 kr. Og så skal han undvære kørekort i et halvt år. Crawford har dog valgt at anke dommeren, og indtil den nye retssag er afgjort, må han stadig køre rundt i BMW’en.

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk