Annonce:

Koenigsegg kan blive kåret til verdens bedste iværksætter

Han bygger nogle af verdens vildeste biler, kunne have købt Saab og nu kan Christian von Koenigsegg blive kåret som ‘verdens bedste iværksætter’.

Nok er der ikke tale om noget officielt verdensmesterskab. Men Christian von Koenigsegg er alligevel med i opløbet til titlen som ‘verdens bedste iværksætter’.

En pris der uddeles af revisionsfirmaet Ernst & Young, EY.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Chancen for at Christian von Koenigsegg bliver udråbt til verdens bedste iværksætter falder sammen med bilmærkets 30-års jubilæum. Bilmærket med hovedsæde og fabrik i Ängelholm, Sverige, blev nemlig grundlagt i 1994.

Dengang havde Koenigsegg slet ikke de midler på kistebunden, som firmaet råder over i dag. Alligevel lykkedes det firmaet at få en rullende prototype ud at køre på bare et par år.

LÆS OGSÅ: 100 nyere elbiler er blevet skrottet i Danmark

End ikke en brand på fabrikken lagde en dæmper på drømmen. Den første serieproducerede Koenigsegg, CC8S-modellen, forlod i øvrigt fabrikken i 2002.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I dag har Koenigsegg Automotive over 700 ansatte og så propfyldte ordrebøger, at Christian von Koenigsegg måtte spørge køberne om lov til at bygge flere biler. Læs mere om det her.

Den svenske del af EY-juryen fremhævede i indstillingen af von Koenigsegg hans tålmodighed, udholdenhed og evne ’til at se ud i fremtiden’. Nu skal det vise sig, om en svensk bilmand kan stå hele distancen.

Herhjemme var det sidste år ventilproducenten AVK Holding, der løb med titlen som landets bedste iværksætter. Årets kandidat fra Danmark er endnu ikke fundet.

Vidste du i øvrigt? At Christian von Koenigsegg i allerede i 2008 bød på at købe Saab Automobile, som et konkurstruet General Motors ville lukke? Buddet faldt dog til jorden året efter. Og Saab lukkede helt i 2011.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler