Knaldet uden kørekort – sådan forsøgte hun at snyde politiet

Foto: presse-fotos.dk

Samvittigheden må have givet hende kvaler. Natten til fredag stoppede Østjyllands Politi en meget nervøs kvinde med hukommelsesproblemer. 

En 31-årig kvinde forsøgte natten til fredag at snyde Østjyllands Politi. I stedet endte hun med to sigtelser på halsen. Det oplyser kredsen i døgnrapporten.

Klokken var 00.45, da kvinden på Genvejen i Hasselager blev vinket ind til en rutinekontrol. Ifølge politiet var kvinden dog mærkbart nervøs, og da hun blev bedt om at vise sit kørekort, blev det værre.

Kvinden oplyste, at hun desværre havde glemt sit kørekort derhjemme. Men sit CPR-nummer kunne hun da. I hvert fald næsten. Med besvær fik kvinden de første cifre frem, men de sidste fire kunne hun ikke huske. Hun havde også svært ved at stave sit navn.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Holdt fast i falsk identitet
Og da kvinden svarede helt forkert på, hvor længe hun havde haft kørekort, blev betjentene for alvor mistænksomme. Kvinden holdt dog fast i, at hun havde oplyst sit rigtige navn.

Først da betjentene i bilen fandt et pas med et foto af bilens reelle ejer, krøb kvinden til korset. Hun havde forsøgt at udgive sig for at være sin søster. Søsteren har nemlig – til forskel fra den 31-årige – et kørekort.

Det kostede den 31-årige to sigtelser. En for at have oplyst falsk navn og én for at køre rundt uden førerret. Det sidste koster hende mindst 7.000 kr., hvis det er første gang, hun er blevet snuppet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kvinden fik desuden besked på at finde en anden måde at komme videre på. Bilen skulle hun lade stå.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk