Kevin Magnussen vinder kæmpe retssag

Foto: Haas/PR

Kevin Magnussen kan med Østre Landsrets dom lukke et kedeligt kapitel i sin racerkarriere. 

Kevin Magnussen skal ikke betale 20 procent af de indtægter, han og Bestseller-stifter Anders Holch Poulsen, konstruerede i forbindelse med et sponsorat af Magnussens Formel 1-tid, til en anden.

Det har Østre Landsret afgjort. Den anden er Kevin Magnussens tidligere manager Dorte Riis Madsen. Landsretten kom frem til afgørelsen i slutningen af januar. Dermed slutter et årelangt juridisk slagsmål mellem den danske racerkører og hans tidligere manager.

Magnussen må dog acceptere, at Riis Madsen har en ejerandel på 20 procent af det føromtalte selskab. På grund af sagens udfald har Østre Landsret bestemt, at Dorte Riis Madsen skal betale 540.000 kroner i sagsomkostninger i til Kevin Magnussen. Det skriver Ritzau.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Magnussen var 15 år gammel, da han indgik en manageraftale med Dorte Riis Madsen, aftalen blev fornyet i 2011, før forholdet mellem de to gik i stykker i 2015. Siden valgte Dorte Riis Madsen at stævne Kevin Magnussen for kontraktbrudt. Partner har indtil landsrettens afgørelse sloges om et beløb på ‘mindst 130 millioner kr.’. Beløbet fremgår af Østre Landsrets afgørelse. Dommen kan i udgangspunktet ikke ankes.

Sagen udviklede sig til noget af et hundeslagsmål, da Dorte Riis Madsen mener, at hun er berettiget til 20 procent af alle Kevin Magnussens indtægter i forbindelse med hans racerkarriere. Men den holdning deler landsretten altså ikke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk