Javiers Nissan Skyline har 1.100 hestekræfter

Bare fordi man er tættere på de 40 end noget andet, kan man sagtens være godt kørende. Vi taler om Jaivers sindssyge Nissan Skyline R32 GT-R.

Bare fordi man er tættere på de 40 end noget andet, kan man sagtens være godt kørende. Vi taler selvfølgelig om Jaivers sindssyge Nissan Skyline R32 GT-R.

Måske har du allerede hørt om Jaiver og hans sindssyge Nissan Skyline R32 GT-R. Jaiver har nemlig noget at gøre med den populære youtube-kanal ‘That Racing Channel’ at gøre.

Men hvis ikke du kender bilen – eller Jaiver – kommer her et kort oprids:

Jaivers Nissan Skyline er en R32-model. Endda en GT-R. Så langt så godt. Der er bare lige det, at hans bil ikke har ret meget med en standard R32 GT-R at gøre. Jo, motoren er stadig en sekscylindrede RB’er. Men hvor den motor almindeligvis er på 2,6 – måske 2,8 liter – har Javier forøget slagvolumen i sin RB’er til 3,2 liter.Desuden er de dobbelte turboladere blevet til én Precision 7685-lader. Ikke at det dog gør noget. Snarere er det lige omvendt. For motoren yder voldsomme 1.100 hestekræfter, som i øvrigt går direkte i det firehjulstræk, bilen er født med.

På den måde kører bilen en quater mile – eller 402 meter lige ud – på 8,99 sekunder, når det går allerhurtigst.

Er det USA’s hurtigste R32 GT-R? Ja, det er!

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk