Reklame:

Her gider bilisterne ikke elbiler – Bilmærker brænder inde med usælgelige, helt nye biler

Interessen for ellers helt ny elbiler er så lille, at forhandlerne af flere mærker brænder inde med helt nye biler. 

Elbilens største problem var for bare lidt siden et begrænset udbud. Nu er det hele vendt på hovedet med en stærkt faldende efterspørgsel.

Og det er særligt i USA, at bilisterne vender ryggen til de nye biler på strøm. Det skriver Jalopnik.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Mediet citerer Axios, som anfører, at elbilerne holder længere hos de amerikanske bilforhandlere, end deres modstykker med forbrændingsmotor gør.

Det er især ladeproblematikken og prisen på elbiler, der holder køberne væk fra elbilerne. På den anden side indikerer en undersøgelse fra Cox Automotive, at bilisterne generelt er mere interesseret i elbiler.

LÆS OGSÅ: Kommune indfører parkeringsforbud – “Vil ikke generere bilisterne”

Nu er det 51 procent af de amerikanske bilkøbere, der er interesseret i elbiler. I 2021 var det tal bare 38 procent. Men det er altså ikke ensbetydende med, at bilisterne så også vælger elbilerne til.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Samme Cox Automotive anslår, at der i 2023 for første gang vil være en million elbiler i USA. Det vil på den anden side betyde, at elbiler udgør 6,5 procent af alle nye biler i landet.

Det er dog stadig langt fra andelen af elbiler her i Norden. Faktisk har Danmark næsten rekorden i antallet af nye elbiler, når man ser på deres andel af nybilssalget. Læs mere om det her.

 

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?