Reklame:

Gælder fra 1. juli 2024 – Biler forbydes og bilister tvinges til at betale dobbelt

Senest i 2030 skal det være dobbelt så dyrt at parkere en diesel eller benzinbil på vejene. I hvert fald hvis de står i Odense.

Reglen træder i kraft 1. juli næste år. Og herfra strammer Odense kommune kun skruen over for bilister der har behov for parkering.

Men altså kun hvis de kører i diesel- og benzinbiler. Til gengæld kan disse bil-ejere forvente, at det helt frem mod 2030 kun bliver dyrere at parkere i Fyns største by.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Pluginhybriderne går dog heller ikke fri. På den måde skal bilister, der ejer biler med forbrændingsmotor, i 2030 betale op til 34 kr. i timen for parkering.

Og det er ikke til diskussion i kommunen. Tværtimod holder rådmand Tim Vermund (S) fast i, at Odense vil tvinge bilerne ud af byen.

LÆS OGSÅ: Direktør for Ford er ikke i tvivl: “Så går vi konkurs”

De nye regler, som de hævede parkeringstakster er kun er en del af, betyder også, at biler forbydes på visse veje.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret forbydes alt indkørsel ved seks af byens skoler i tidsrummet kl. 07.30 til 08.15. Og så fordobler kommunen prisen for en beboerlicens, der giver adgang til parkering i midtbyen.

Prisen stiger fra 600 kr. til 1.200 kr. allerede fra nytår. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Tim Vermund (S) forsvarer sig med, at parkering i Odense sammenlignet med andre kommuners takster er ‘enormt billig’. Desuden, siger rådmanden, er det for klimaets skyld, at kommunen nu hæver prisen for parkering.

Reklameblok:


 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?