Reklame:

Florida forbyder bilister at køre i ydresporet på motorvejen

Lovforslaget vil – med meget få undtagelser – gøre det ulovligt for bilister overhovedet at være i yderste, venstre spor på motorvejen.

Talrige gange har myndighederne opfordrede danske bilister til det. Hold nu til højre. Men det er ikke kun herhjemme, at bilister i ydresporet er et problem.

Det er det også i den amerikanske delstat Flordia.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Her er politikerne faktisk så trætte af, at bilisterne ikke kan finde ud af at holde til højre, at man nu helt vil forbyde den slags kørsel. Det skriver CBS News.

Helt konkret står der i loven, som politikerne nu er ved at stemme igennem, at bilister på veje, hvor den tilladte hastighed er på 105 km/t eller højere, ikke må lægge sig ud det yderste spor.

LÆS OGSÅ: Mazda er IKKE i tvivl: “Wankelmotoren er kommet for at blive”

Skal man som bilist bruge ydresporet på motorvejen, må det kun ske i forbindelse med overhalinger. Og bilister skal i den forbindelse trække ind med det samme, en overhaling er udført.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Udrykningskøretøjer er dog helt undtaget fra reglen. Som det er nu, må bilisterne i Florida gerne opholde sig i ydresporet hele tiden. Men de skal trække ind for hurtigere trafik.

Lovforslaget, som nu bliver til lov, er forsøgt stemt igennem før. Nemlig sidste år. Men med justeringer er det nu lykkes at nå endnu længere, og den nye lov gælder fra 1. januar 2024.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?