Sådan fik Brian O’Conner en Skyline GT-R

Hvordan var det nu lige, at Nissan Skyline R34 GT-R blev et F&F-ikon? Det skal man være lidt F&F-nørd for at finde ud af.


En af de mange ting, der ikke bliver forklaret i Fast and Furious-universet, er, hvordan Paul Walkers figur Brian O’Conner i 2 Fast 2 Furious ender i Miam med en Nissan Skyline GT-R. Og dog. For forklaringen er der. Den blev filmet og det hele. Men der blev ikke plads til den i selve filmen fra 2003.

Så for at få forklaringen er det nødvendigt at finde DVD-udgivelsen. Her gemmer kortfilmen  “The Turbo Charged Prelude to 2 Fast 2 Furious” sig. I filmen ses det, hvordan Paul Walkers filmalias køre øst over USA, og hvordan han undervejs kører ræs mod en Mitsubishi 3000 GT for at få råd til en brugt Nissan GT-R.

Det kan slet ikke lade sig gøre
Og her er så endnu et lille hul i plottet. For dengang i 2003 kunne man slet ikke få en Nissan GT-R i USA. Og da slet ikke en brugt. Bilen var nemlig forbudt at importere til landet. Og det er den sådan set stadig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Først i 2024, når bilen er 25 år gammel, har de amerikanske myndigheder ingen krav som holder JDM-ikonet fra vejene ‘over there’. Du kan sådan set godt importere en R34 GT-R til USA men det kræver en pokkers masse arbejde, og at bilen lever op til en række undertagelse.

Men igen – det er en helt anden snak. I videoen herunder får du forklaringen. Inklusiv restaureringen som på ægte Hollywood-maner er overstået på tyve sekunder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk