Fem chauffører knaldet for narkokørsel i lastbiler

På bare tre dage stoppede færdselsbetjente fire narkopåvirkede lastbilschauffører rundt om i landet. Det drejede sig om narkokørsel.
Foto: Rigspolitiet

På bare tre dage har politiet snuppet fem narkopåvirkede lastbilschauffører rundt om i landet.

På havnen i Hirtshals er en chauffør i en lastvogn blevet snuppet i at have kørt med amfetamin eller metamfetamin i blodet.

Det skriver Nordjyllands Politi fredag aften i  døgnrapporten.

Det var et tip fra en bekymret borger, som havde set lastbilen køre noget usikkert, der fik politiet på sporet af den narkopåvirkede chauffør. Et par betjente fik fat i chaufføren, da han var ved at læsse af på kajen. Manden, som er i 40’erne, blev anholdt og sigtet, da narkotesten slog ud for spor af amfetamin eller metamfetamin.Det er dog ikke den kontakt, politiet har haft med narkopåvirkede chauffører i ugens løb. På Sjælland er fire andre chauffører blevet taget for narkokørsel bag rattet i de tons tunge køretøjer, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi fredag.

Test har ført til sigtelser både for sløvende hash og for kokain og amfetamin, skriver kredsens Tungvognscenter Øst i en pressemeddelelse.

Første kørte i fælden mandag
Sidst på mandag formiddag spottede betjente, at noget var galt med lygteføringen et 49 ton tungt lastvognstog ved Køge Bugt Motorvejen.

Da lastvognen blev stoppet, viste det sig, at dens 34-årige chauffør var påvirket af hash.

Tirsdag morgen var det to år yngre chauffør, som ved Køge Transportcenter blev opdaget. I det tilfælde slog narkotesten ud for amfetamin. Desuden havde han otte gram narko på sig.

Onsdag eftermiddag virkede en chauffør, som skulle hente en sættevogn hos en speditør, noget sløv og uklar i blikket, da han blev stoppet ved Karlslunde, synes politiet. Den 44-årige mand blev test positiv for hash.

Og endelig virkede føreren af en anden lastbil samme aften noget rastløs, ligesom hans tale ifølge politiet var snøvlende.

Chaufføren, 36-årige mand, blev stoppet med tungt gods i Køge. I hans tilfælde viste testen tegn på kokain.

Før det gik galt
I en kommentar siger lederen af Tungvognscenter Øst, at det heldigvis er sjældent, at politiet snupper så mange narkopåvirkede chauffører med så kort mellemrum.

– Lastvognschauffører kører typisk mange timer hver dag og har ansvaret for de tungeste køretøjer på vejene. Det er virkelig alvorligt, når de indtager bevidsthedspåvirkende stoffer forud for kørslen. Vi er glade for, at vi fik dem stoppet, før det gik galt, siger politikommissær Henrik Fobian.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk