Reklame:

Får vild bøde – solgte snydeudstyr til biler og pralede med det på Youtube

Det er ikke kun bilfabrikkerne der har set fidusen i at snyd med bilers udledning. Også eftermarkedet har set forretningsidéen i det. Det skal en amerikaner nu betale svimlende summer for.

Siden Volkswagen i 2014 blev opdaget i at snyde med emission-tallene fra en lang række dieselbiler, er lignende sager væltet frem overalt i bilindustrien. Og det er bestemt ikke kun bilfabrikkerne selv som snyder.

Det forsøger eftermarkedet også at gøre. For nylig er en virksomhed i USA således blevet dømt for at sælge udstyr som manipulerer med bilers udledning af skadelige stoffer. Og bøden for det er til at tage og føle på. Også selvom den ikke når samme højder af milliard-krav, som adskillige bilproducenter er blevet afkrævet de seneste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Helt konkret skal de to firmaer Orion Diesel og Diesel Ops hoste op med 10 millioner dollar – svarende til 75 millioner kr. – for at have solgt manipulerings-udstyr til dieselbiler. Hvilket udstyr, der præcist er tale om, kommer det amerikanske justitsminitrum i en pressemeddelse ikke ind på.

Delte det hele på Youtube
Ejeren af de to firmaer, Nicholas Piccolo, har også værsgo at aflevere en halvanden million dollars – 11,3 millioner kr. – til den amerikanske statskasse for snyderiet. Ligesom han er dømt for at unddrage sig betaling af noget gæld. Piccolo kan desuden glemme alt om at sælge lignende udstyr i fremtiden.

Omvendt har Piccolo ikke ligefrem holdt snyderiet hemmeligt. I flere videoer på Youtube demonstrerer firmaet Diesel Ops, hvordan diesel-pickuper kan manipuleres med software.


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?