Annonce:

Endnu en dansk by vil forbyde biler – men det kan IKKE lade sig gøre, siger forsker

Hvis man gerne vil skrue op for arbejdsløsheden, butiksdød og besværlighed er færre biler den rigtige vej at gå, mener fremtidsforsker. 

– Man skal lige huske, at Aarhus ikke er en storby.

Sådan siger fremtidsforsker Jesper Bo Jensen til lokalavisen.dk, efter at Aarhus igen har luftet tanken om at følge efter et politisk flertal i København, som ønsker at smide bilerne helt ud af bymidten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Lige nu er der godt 75 procent flere biler i Aarhus end i København per 10.000 indbyggere, skriver mediet. Men Jesper Bo Jensen påpeger, at det bliver svært for rigtig mange familier at få hverdagen til at hænge sammen uden en bil.

Desuden vil det koste arbejdspladser at smide bilerne ud af byerne.

LÆS OGSÅ: Odense må måske IKKE sænke farten til 30 km/t – “Vi forventer, det bliver et nej”

Med bilerne ude af by som Aarhus vil flere butikker simpelthen blive tvunget til at dreje nøglen om, hvis ikke de vil rykke med bilerne ud af byen. Eller i hvert fald bymidten. Og det kan ikke andet end at koste arbejdspladser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Hvis man gerne vil have færre butikker i Aarhus, og at der bliver mindre liv i midtbyen, så er færre biler i byen den rigtige vej at gå, lyder det fra fremtidsforskeren.

Der kommer kun mere trafik til Aarhus. Frem mod 2050 regner kommunen selv med, at byen vil vokse med 100.000 indbyggere.

Trafik vil der også komme mere af i Odense. Og her vil et politisk flertal gerne have at bilisterne holder sig til 30 km/t eller derunder. Det er bare ikke sikkert, at politikerne overhovedet får lov til det. Læs mere om den sag her.


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler