Reklame:

Endnu en by udtrykker et had til bilister: “De skal betale meget mere for at parkere”

Den nye lov, som gør det meget dyrere at parkere, træder i kraft 1. januar næste år. 

SUV’er er større og tungere biler. Men ikke desto mindre er det, biler folk vil have i øjeblikket.

Og her har bystyret i Paris set en mulighed for at hive flere penge opad bilisternes lommer. Under påskud af at det er for miljøet skyld hæver bystyret parkerings-taksterne for SUV’er.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det selvom SUV’er kun undgår omkring 15 procent af den samlede bilpark i den franske hovedstad, hvor der er indregistreret 1,1 millioner personbiler.

Den engelske avis The Guardian skriver, at bystyret i Paris vedtog den nye lov tilbage i juni måned.  Og det forventes, at loven træder i kraft allerede 1. januar næste år.

LÆS OGSÅ: Politiet erkender nederlag – ulovlig praksis over for bilister blev IKKE anket

Byrådsmedlemmet Frédéric Badina-Serpette bekræfter over for avisen, at loven er strikket sammen for at ramme ejere af SUV’er.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– Målet er at ramme en absurditet. Nemlig at bilerne bliver tungere… den ubønhørlige stigning i vægten og størrelsen af køretøjer, der kører i vores byer og især i Paris, siger han til avisen.

Loven er dog ikke uden siden undtagelser. Elektriske SUV’er, og SUV’er – der ejes af familier med mange børn – forventes undtaget fra de nye regler.

Men for alle andre bilister, der ejer biler, som vejer over 1.725 kilo, betyder de nye regler, at de nuværende 15 euro for en parkeringstilladelse i byen stiger til det tredobbelte.

Reklameblok:


Pariserne er dog ikke de eneste, som rammes af de nye og højere parkeringstakster. Det samme har bystyret i en anden fransk by, Grenoble, også planer om at indføre.

Herhjemme forsøger forskellige politiske flertal i byerne også at jage bilisterne ud af de større byer. I Odense vil politikerne eksempelvis forbyde bilisterne at køre over 30 km/t. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?