Reklame:

DUMT: Toyota bryder måske deres egne garantiregler i ny reklamefilm

Det japanske mærke vil gerne fremstå som et energisk pust – men en ny reklamefilm er muligvis for meget for Toyotas egen garanti.

I USA bryster Toyota sig af, at i hvert fald deres GR 86 er ‘testet på banen, skabt til vejene’. Men når det kommer til garantisager, er det en helt anden snak.

På det seneste er den amerikanske importør blevet mødt af massiv kritik. Virksomheden ville nemlig ikke erstatte en motor i en bare ét år gammel GR 86 der deltog i et lovligt kørekursus.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Begrundelse? Ejeren havde brugt bilen på en bane. Og det vil Toyota ikke være med til. Det klingede dog meget hult i de mange ører på det store internet. Den amerikanske importør endte da også med at bøje sig i sagen – læs mere her.

Nu er den amerikanske importør så endnu engang kommet på glatis. Kun få dage efter sagen om GR 86’eren med den havarerede motor dukkede en reklame med mildest talt ‘frisk kørsel’ op på importørens Youtube-kanal.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Her lader bilmærker tusindvis af nye elbiler ruste væk

Filmen er en lige knap 5 minutter lang reklame, for hvor fede Toyota selv synes, deres GR-modeller er. Paradoksalt nok påpeger flere i kommentarsporet garanti-sagen med GR 86’eren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Ikke første gang 
Bilen som Toyota i første omgang ikke ville røre ved. I hvert fald ikke på garantien. Altså netop på grund af en kørsel, som Toyota i reklamen med al tydelighed selv kan gøre meget vildere.

Paradokset er det ikke kun Youtube-brugerne, der påpeger det absurde forhold i. Det samme undrer et medie som Motor1 sig over.

Det er dog ikke første gang, en Toyota-reklame er på kanten. I Australien blev en reklame for det japanske mærke gjort forbudt i 2021. Alt sammen fordi bilen i reklamen – en GR Yaris – kørte hurtigere end højst tilladt i landet.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?