DUMPET: Bilist brugte Teslas autopilot under køreprøven


Hvad er det, man siger? Går den, så går den!

Hvilket den så ikke gjorde i dette tilfælde her. Idéen er ellers god nok. Hvis man da er ekstremt doven eller absolut uden evner bag et rat.

Er det sidste tilfældet burde man nok overveje, om man overhovedet skal sætte sig bag rattet. Alligevel gjorde en amerikansk youtuber forsøget, da han ville tage kørekort.

LÆS OGSÅ: 6 ting vi ALDRIG ser på biler igenI USA er reglerne sjovt lidt anderledes end herhjemme. Blandt andet må man benytte egen bil til køreprøven. Så det gjorde vores ven her. Dog uden at fortælle den motorsagkyndige at autopilot-funktionen i hans Tesla Model 3 var slået til.

Sådan blev ‘svindlen’ opdaget
Ja, præcis! Han kørte altså ikke selv. Og selvom det i nogle stater vitterligt er ret nemt at få kørekort, så er det stadig et krav, at man skal føre bilen ved egen hjælp.

‘Svindlen’ blev da også opdaget. Autopiloten i en Tesla slår nemlig fra – eller til – ved at give en lille lyd fra sig i kabinen. Desuden lyser et lille ikon blåt på den kæmpe konsol i midten af instrumentbordet.

Busted! Dog skal det bemærkes, at den motorsagkyndige faktisk anerkendte autopiloten som et ‘brugbart redskab’. Så det egentlig spørgsmål er vel snarre, hvornår nye bilister ikke selv behøver at tage køreprøven? Det klarer bilen jo fint selv.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk