Reklame:

Her løber p-bøden ALTID over 1.000 kr.

Det har faktisk været sådan siden 1. juli 2021. Daværende transportminister Benny Engelbrech (S) var i sin tid ‘glad for opbakningen til lovforslaget’.

En p-afgift er træls, men nogle gange er den også helt berettiget. Især over for dem, som parkerer hvor de absolut ikke skal. Eksempelvis i en p-bås for handicappede.

I juli 2021 strammede Folketinget da også straffen for at gøre netop det uden en særlig tilladelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Fra sommeren 2021 har det altså kostet 1.020 at parkere ulovligt på en handicapplads. Før det slap man med 510 kr. Bøden gælder faktisk også, selvom om man ‘bare’ standser på sådan en plads.

– Jeg er glad for, der er opbakning til lovforslaget, så der allerede fra juli er en højere afgift til dem, der standser ulovligt på parkeringspladser forbeholdt personer med handicap. De pladser er forbeholdt personer med handicap af en årsag.

LÆS OGSÅ: Raser over naboen – “Hun er en idiot til at parkere”

– Jeg håber, den forhøjede afgift er med til at sikre, at handicapparkeringen bliver brugt af dem, der rent faktisk har brug for den, sagde daværende transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Betal nu og få rabat
Skulle det alligevel ske, at en lastbil eller bus parkere ulovligt – bl.a. i en handicap-bås, siger lovens anden del dog også, at der er en rabat at hente.

Op til 50 procent for at være helt nøjagtigt. Men det kræver, at afgiften bliver betalt hurtigt. Inden for 5 hverdag fra afgiftens udstedelse.

Betales bøden først efter den sjette hverdag og frem til den 24., barberes rabatten ned til det halve, før den bortfalder på 25. dagen.

Reklameblok:


Håbet med rabat-ordningen er, at det vil få flere udenlandske vognmænd og chauffører til at betale deres p-afgifter i Danmark.

 

 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?