Der går en halv million lego-klodser på én Formel 1-bil

I 2019 brugte Ferrari 350.000 legoklodser på at bygge en Formel 1-bil. Det er nu overgået og anerkendt af Guinness World Records. Der skal nu 500.000 klodser til.

Til gengæld er den også verdens største af sin slags. Den meget grønne Formel-bil er bygget i forbindelse med Saudi-Arabiens grand prix i december.

Alt kan bygges i Lego. Også racerbiler. Sidste weekend til Aarhus Histroical Grand Prix så vi resultatet af et otte mands stort arbejde med Tom Kristensens Le Mans-racer i 1:1. Altså i Lego 1:1.

Og nu har Formel 1 løftet sløret for verdens største Formel 1-bil, som ikke er en Formel 1-bil. I hvert fald ikke en rigtig én.

Bilen er bygget for at promovere Saudi-Arabiens Grand Prix som skal køres i weekenden 3.-5. december – feltets andet natteløb denne sæson.Bilen har allerede smadret Ferraris rekord. Italianerne byggede for nogle år siden en lignende formel-racer. Men man brugte altså ‘kun’ 350.000 legoklodser.

Her har et hold af professionelle legobyggere haft 500.000 klodser at ‘lege’ med. Ja, det er en halv million stykker Lego. Og det er faktisk så mange, at Guinness World Records har anerkendt byggeriet som en officiel verdensrekord.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk