Denne Bentley har krydset Island med affald i tanken

En Bentley Flying Spur Hybrid har krydset Island på biobenzin lavet af strå-affald. En tur på 733 kilometer - det hele på én enkelt tankfuld.

En Bentley Flying Spur Hybrid har krydset Island på biobenzin lavet af halmaffald. En tur på 733 kilometer – det hele på én enkelt tankfuld.

Bentley har netop bevist, at mærkets Flying Spur Hybrid ikke tager skade af at slubre lidt andet end almindelig blyfri benzin. Fabrikken har nemlig kørt en tur over Island i en Flying Spur Hybrid tanket med biobrændstof lavet af affaldshalm.

En tur på 733 kilometer hvilket Bentley’en klarede på én enkelt tank. Ret godt klaret når man tænker på, at den 2,9-liters biturbo-V6’er stadig skal trække 2,3 ton. Turen var tilmed bedre for miljøet, end hvis Bentley havde kørt den samme distance med almindelig blyfri benzin i tanken.

Målinger viser, at hybriden udledte 45 procent mindre Co2, hvis der sammenlignes med samme distance på en tankfuld blyfri. Og efter som Bentley har brugt brændstof lavet på et affaldsprodukt, er det ikke gået udover nogen anden produktion. Tværtimod har Bentley’en bare ‘drukket’ noget, som i forvejen skulle smides ud.Fra gasart til benzin
Turen over Island er en del af Bentleys jagt på alternativt brændstof. En jagt man indledte ved at lade en Continental GT3 køre Pikes Peak på den samme type brændstof.

For at få biobrændstoffet hældt på bilen har Bentley måtte fermentere affaldet. Det er nemlig den proces, som har skabt den metanol, som igen har kunnet laves til gas-arten ethen, som slutteligt kan laves om til benzin. Det der i sidste ende fik den luksuriøse englænder over Island i fint og miljørigtig stil.

Det lyder omstændigt, hvilket det sikkert også er. Men det er en begyndelse, og med tiden bliver det sikkert smartere og hurtigere at fremstille biobrændstof.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk