De fleste er lydløse – men Dodge lover elbiler der “larmer MEGET”

Foto: Dodge

Fremtiden er elektrisk. I hvert fald hos Dodge. Men det betyder ikke, at ejerne skal undvære noget lyd. 

Dodge, som vi kender dem – nogle ‘bøller’ med V8-brøl – er her snart ikke mere. I stedet står den på elbiler. Men det mener Stellantis-mærket nu ikke at det hele nødvendigvis bliver kedeligere af.

Derfor har amerikanerne netop løftet sløret for koncept-elbilen Dodge Charger Daytona SRT. En bil, siger topchef Tim Kuniskis, som kan meget andet end bare at accelerere vildt og voldsomt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi tror på, at vi lancerer en bil, som folk i den grad ikke havde set komme. Men de kommer helt sikkert til at høre den, siger Tim Kuniskis.

Der er dog langt fra nogle V8-lyde at høre i Charger Daytona. I stedet udstøder konceptbilen en række toner, fra det Dodge kalder Fratzonic Chambered Exhaust system. Det har ikke noget med en udstødning at gøre som sådan. Men Dodge siger, at lyden – når den er højest – skal måles i 126 dB.

Hvilket er lige så meget som en Charger/Challenger/Durango Hellcat brøler med fra V8-motoren, når speederen ligger fladt mod gulvet.  Det helt store spørgsmål er så, om Dodge gør alvor af Charger Daytona – der faktisk ligner en muskelbil – som vi kender den slags – når det i december 2023 er slut med V8-motoren.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se… og hører Charger Daytona herunder

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk