Reklame:

Borgmestre siger ‘nej’ til 80 km/t “Bor man ved en motorvej, skal man regne med støj”

Mandag kunne forlangte 12 borgmestre på Sjælland, at regeringen sænker fartgrænsen på motorvejene til 80 km/t. Men det er ikke alle, der er lige begejstret for den idé.

Mandag i denne uge forlangte 12 sjællandske borgmestre i et brev til regeringen, at hastigheden på motorvejene sænkes til 80 km/t. Tirsdag fik de opbakning fra flere fynske borgmestre. Trafikminister Thomas Danielsen (V) vil da heller ikke afvise idéen.

Men det er langt fra alle borgmestre, der synes lige godt om idéen. Det skriver TV2 Kosmopol. Både i Halsnæs, Gribskov og Helsingør, siger man nej til at tvinge bilisterne ned i fart.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– En motorvej er sådan set en motorvej, og den beregnet til at køre hurtigt på.

– Når man bor ved en motorvej, må man påregne, at der er støj. Når man bor ude på landet, så er der andre ting, der kan genere. Der kan det lugte nogle gang, siger Gribskovs Venstre-borgmester Bent Hansen.

LÆS OGSÅ: Ung gut anholdt: Kørte rundt på løbehjul og ‘rev sig selv i fjederen”

Og han møder opbakning fra sin kollega i Helsingør Benedikte Kiær (K). Til mediet siger hun, at ‘det vil være supertræls for folk i kommunen at skulle ned i fart på motorvejen. Blandt andet vil det gå ud over pendlere som kun vil opleve endnu længere rejsetid.

Reklameblok:
I stedet peger Benedikte Kiær på, at der eksempelvis bør bruges penge på støddæmpende asfalt. Heller ikke Halsnæs kan borgmester Steffen Jensen (S) kan se nogen pointe i at tvinge bilisterne ned i fart. I stedet må borgere ‘langs motorvejen have tålmodighed med, at der ikke er penge til alle trafikinvesteringer’.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?