Berygtet BMW-bande sendt bag tremmer


Natten til søndag anholdt Østjyllands Politi fire litauiske mænd – alle er de sigtet for at stå bag en lang række tyverier fra dansk indregistrerede BMW’er.

Anholdelserne af de fire mænd er resultatet af en intensiv efterforskning og et samarbejde mellem med Udlændingekontrolafdelingen (UKA) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og Særlig Efterforskning Vest, skriver politikredsen.

De fire mænd er sigtet for over en længere periode at have stjålet airbags, rat og hele instrumentborde fra flere BMW’er med danske nummerplader. Det, mener politiet, har de fire mænd gjort i en række østjyske byer – blandt andet Grenaa, Skødstrup og Hornslet.

Nu fortæller Østjyllands Politi dog på Twitter, at de fire mænd er blevet anholdt i et sommerhus natten til tirsdag i sidste uge.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Efter et grundlovsforhør i går, mandag, valgte en dommer at varetægtsfængsle de fire mænd i en måned. De fire har dog alle nægtet sig skyldige og kæret dommerens kendelse.

– Vi har et stort fokus på bekæmpelse af omrejsende kriminelle, som kommer til landet og udsætter borgerne for tyverier og indbrud. Derfor er jeg meget tilfreds med nattens anholdelse af de fire mænd, som vi mistænker for, at have begået et større antal tyverier. Vi har haft et meget konstruktivt samarbejde med både Udlændingekontrolafdelingen og Særlig Efterforskning Vest, og dét samarbejde var en medvirkende til årsag, at vi fik opsporet de formodede gerningsmænd og deres opholdssted,  siger politiinspektør Brian Voss Olsen.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk