Reklame:

BEKRÆFTET: Denne Mercedes er verdens dyreste bil

En uge efter rygterne om købet, bekræfter Mercedes’ øverste chef nu, at fabrikken har solgt en af de bare to 300 SLR Uhlenhaut Coupe for et svimlende beløb.

Det løb som et vildt rygte for bare én uge siden. En anonym køber havde på en auktion betalt svimlende 135 millioner euro for den ene af de to 300 SLR Uhlenhaut Coupe, som Mercedes byggede for 67 år siden.

I danske kroner svarer det til en pris på over 1 millard. Det er auktionhuset RM Sotheby’s, der også stod for hammerslaget, som torsdag aften bekræftede salget. Det er med er Mercedes’en dobbelt så dyr som den Ferrari 250 GTO der siden 2018 ellers har været verdens dyreste bil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Mercedes’ administerende direktør Ola Källenius har ligeledes bekræftet historien. Pengene fra salget vil nu gå i en nyoprettet fond, som skal støtte unge mennesker under uddannelse. Fonden får navnet Mercedes-Benz Fund.

Og selvom køberen ønsker at være anonym så forsvinder den eksklusive Mercedes ikke ud i glemslen for altid.

– Den private køber har indvilget i, at 300 SLR Uhlenhaut Coupe vil forblive tilgængelig for offentligheden ved særlige lejligheder, mens den anden originale 300 SLR Coupe forbliver i virksomhedens eje og fortsat vil være udstillet på Mercedes-Benz Museum, oplyser auktionshuset.

Navnet Uhlenhaut er i øvrigt efter Mercedes daværende Rudolf Uhlenhaut, Om manden, der skabte den 3-liters rækkeotter, siges det i øvrigt, at han aldrig nåede at eje en bil selv. Han gik på pension i 1972 og døde 17 år senere i 1989. 83 år gammel.

Reklameblok:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder af bilen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?