Denne 66 år gamle Mercedes er nu verdens dyreste bil


Et engelsk forsikringselskab hævder, at verdens dyreste bilhandel fandt sted i sidste uge. Nærmere bestemt 6. maj hvor en Mercedes 300 SLR Uhlenhaut fandt ny ejer.

Glem den LaFerrari der lige er solgt for 5,5 millioner dollars. Glemt den Bugatti La Voiture Noire som Cristiano Ronaldo siges at eje. Ja, glem faktisk også Rolls-Royce Boat Tail, for den koster ‘kun’ 183 millioner kr.

Nej, skal det være rigtig dyrt – og det bliver rigtig dyrt – skal vi over i en Mercedes 300 SLR Uhlenhaut coupé fra 1956. Dem blev der bygget to af dengang – basalt set er det racerbiler med nummerplader. Og nu er den ene solgt for… sidder du ned? Er du sikker? Godt så – 145 millioner dollars.

Det svarer til svimlende 1,039 milliarder danske kroner. Det er i hvert fald, hvad det engelske forsikringsselskab Hagerty, der specialiserer sig i klassiske biler, hævder. Og hvis det passer, har Mercedes ikke bare smadret rekorden, for hvor dyr en bil kan være. Mercedes’en er med afstand den dyreste bil i verden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ydmyger verdens hidtil dyreste bil
Hidtil er den dyreste bil nogensinde den Ferrari 250 GTO der i 2018 blev solgt for svimlende 70 millioner dollars. En halv milliard kr. i dansk valuta. Handlen med Mercedesen skulle være fundet sted, blandt en håndfuld særligt udvalgte samlere inviteret af Mercedes-Benz.

Og det var altså her, at nogen forelskede sig så meget i den uhyre sjældne tysker.. Hverken Mercedes selv eller nogen anden aktør har dog bekræftet handlen. Endnu…

Ses vi til Auto Show?


Teknisk er Mercedes 300 SLR Uhlenhaut en coupé med 3-liters rækkeotter og en ydelse på 310 hestekræfter. Den er, siger Mercedes, i stand til at skyde en topfart på 284 km/t.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk