Alternativ Tesla-konkurrent – Mercedes vil lave egne ladestandere

Foto: Mercedes-Benz

Tesla skal ikke være de eneste med et ladenetværk som fungerer. Inden 2030 vil Mercedes have opført et globalt net af ladestandere.

Mercedes vil inden 2030 have bygget sin sidste bil med forbrændingsmotor. Og endnu et skridt i den retning er opførelsen af et globalt netværk af ladestandere. Det oplyser den danske importør i en pressemeddelelse.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Dumt: 7-sekunders snapchat-video udløste politijagt på bil

Planen er at have et fuldt udbygget netværk af lynladestationer inden udgangen af årtiet. Mercedes vil, siger de selv, opstille lade-netværket strategisk. Det synes mærket er i storbyer og tæt på større trafikårer, detail- og servicestationer.

Det er dog umiddelbart ikke alle elbil-ejere, som får glæde af Mercedes-nettet. I første omgang er laderne nemlig forbeholdt ejere af Mercedes’ biler. Til gengæld bliver det muligt for ejerne af disse biler at reservere en ladestander på forhold, lover mærket.

Reklameblok:Allerede i år begynder byggeriet af de første ladestationer i USA og Canada, og inden 2030 er målet at have mere end 10.000 ladestandere i drift i Nordamerika, Europa og Kina. Afhængig af lokation vil hver ladestation typisk tilbyde mellem fire og 12 og op til 30 ladestandere, siger Mercedes.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk