Alfa Romeo-chef: Det har vi ikke travlt med

Alfa Romeos dage i Formel 1 lakker mod enden. Altså officielt. Italienerne, der blandt andet linkes sammen med Haas, har dog ikke travlt.


I hvert fald ikke når det kommer til, om der skal stå Alfa Romeo på en Formel 1-racer efter 2023. Her er det nemlig slut med det nuværende Sauber-samarbejde. Slutningen på det samarbejde faldt sjovt nok sammen med, at Audi offentliggjorde, at man træder ind i Formel 1 i 2026.

Tyskerne ville dog ikke offentliggøre hvordan eller en eventuel partner. Det forventes dog at blive Sauber, efter Audis kuldsejlede forsøg på at købe McLaren for et anseeligt milliard-beløb sidste år.

På den anden side vil Alfa Romeo hverken sige det ene eller andet lige nu. I hvert fald ikke hvis man spørger direktøren for det hele Jean-Philippe Imparato.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Jeg er helt åbent for alt, siger han til med henvisning til mærket fremtid i motorsport til Motorsport.com.

– Jeg vil sige, at alt er på bordet. Vi skal have fundet det perfekte kompromis af motorsportens DNA og overgangen til elektriske biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Om det så eventuelt kan være sammen med Kevin Magnussen og Haas, og i det hele taget i Formel 1, må tiden vise. Men bliver Alfa Romeo i Formel 1, skal italienerne finde sig en partner med Ferrari-motor og teknik. Og her er der – i hvert fald fra 2026 kun Haas tilbage.

Tidligere på måneden kom det frem, at Alfa Romeo allerede har henvendt sig til Haas. Om der er kommet noget ud af det, vides endnu ikke.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk