Annonce:

Lamborghini beholdt ikke den sidste Aventador nogensinde

Da fragtskibet Felicity Ace sank med 4.000 biler ombord, gik nogle af de sidste Lamborghini Aventador til, så bilmærket måtte genstarte produktionen.

Der findes nu en række Lamborghini Aventador, som i virkeligheden slet ikke skulle være bygget. Men det blev bilmærket nødt til.

De oprindeligt sidste eksemplarer af topmodellen ligger nemlig på Atlanterhavets bund. Her sank de sammen med godt 4.000 andre biler, da fragtskibet Felicity Ace gik ned i februar 2022.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Lamborghini er ikke det eneste bilmærke, der har måttet bygge nye biler af den grund. Blandt andet måtte Porsche skaffe en berømt YouTuber en ny Cayman GT4. Læs mere om det her.

Men det er først nu, at Lamborghini har fået samlet og leveret den absolut sidste Aventador nogensinde. Det skriver Car and Driver.

Over for mediet bekræfter bilmærket, at den sidste Lamborghini Aventador kørte af samlebåndet i juli 2023, og at ejeren bor i Schweiz.

LÆS OGSÅ: Tesla begrænser Model 3 til 149 hestekræfter

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bilen er malet i farven Azzurro Flake efter forbilledet Miura P400, der blev vist frem på Brussels Auto Show helt tilbage i 1968.

Nu er begge modeller fortid. Men afløseren Revuelto holder fast i ét kendetegn. Nemlig den gigantiske V12-motor. Og det går godt.

Den nye topmodel har ikke bare over 1.000 hestekræfter samlet set. Den holder sammen med det øvrige modelprogram de ansatte beskæftiget længe. Meget længe faktisk.

Alene Revuelto-modellen er det ikke til at komme i nærheden af før tidligst en gang i 2026. Og det går endda så godt på fabrikken i Sant’Agata, at man ikke har behov for Audis hjælp til at udvikle en Huracan-afløser. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Og godt det samme. For Audi har efter en produktionsperiode på hele 18 år lagt søsterbilen til Huracan, R8, i graven. Og den kommer ikke igen.

Og nu vi er ved ting, som ikke kommer igen, kan vi nå at runde Felicity Ace igen. VAG-gruppen, som Lamborghini er en del af, er nemlig blevet sagsøgt for at være skyld i det hele. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler